Welkom 

Van harte welkom op deze blog. Vanaf vandaag zal u op deze blog tal van informatie kunnen vinden omtrent Marokko, en dan meer specifiek omtrent de aanwezigheid van Marokko in de Antwerpse samenleving.

In naam van het hele team heet ik u welkom en wij hopen van harte u voldoende te kunnen informeren!

Met vriendelijke groeten,

Het Marokko Magazine-team (M&M-team)

Even wat meer uitleg over Marokko:

Marokko is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara. De staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk op 2 maart 1956. De hoofdstad van Marokko is Rabat. Andere belangrijke steden zijn Casablanca, Fez, Marrakesh, Agadir en Tanger. Sinds 23 juli 1999 is Mohammed VI de koning van Marokko. Hij werd daarmee de achttiende koning van de Alaoui-dynastie die sinds 1666 regeert in Marokko. De nationale feestdag van Marokko is op 30 juli, de dag waarop koning Mohammed VI zijn vader Hassan II opvolgde.

In het Arabisch wordt Marokko Maghreb genoemd, dat “de plaats waar de zon ondergaat betekent” (en hiervan afgeleid het westen). Het wordt zo genoemd omdat Marokko destijds het uiterste uiteinde van het Islamitische Rijk was en symbolisch gezien de zon hier onder ging. De naam Maghreb kan verwarrend zijn want heel Noord-Afrika werd (en wordt nog wel) “al maghreb” genoemd. Daarom wordt Marokko ook wel al maghreb al aqsa (het verre Westen) genoemd. De naam Marokko werd voor het eerst gebruikt door de Spanjaarden nadat de Almoraviden de Spanjaarden verslagen hadden en Marrakesh was toen hun hoofdstad.  (Met dank aan Wikipedia)

Foto’s

Vlag van Marokko

Kaart van Marokko

Sfeerbeeld van Marokko

Advertenties