“VROUWLAND “

Rachida Lamrabet is een Vlaamse schrijfster van Marokkaanse origine, die vandaag de dag, net als Hafid Bouassa of Kader Abdola, kleur en kwaliteit weet te brengen in de Vlaamse én zelfs Nederlandse literatuur. Maar wat velen niet weten is dat Lamrabet een schrijfster is die veel durft te vertellen en ook veel te vertellen heeft.

vrouwland_lamrabet.jpg

Haar debuutroman, “Vrouwland”, is een meeslepend verhaal van jongeren die op zoek zijn naar een beter leven en de manier waarop ze die zoektocht opzetten. Van Marokko naar Europa, van beklemmende familiebanden naar carrière, een ware zoektocht naar geluk en liefde. De verhalen en personages worden door een brief aan elkaar verbonden. Het boek opent met een brief van het hoofdpersonage Younes, een jonge Marokkaan, aan een Miriam Lamkaddem die niet toevallig in de Antwerpse Vrijheidsstraat woont. Miriam en Younes leerde elkaar kennen toen zij in een Marokkaans dorp haar vakantie doorbracht.

In 2006 won Lamrabet al de “Kleur de Kunst!-prijs en ook nu wordt haar talent meer en meer onder de aandacht gebracht. “Vrouwland” ligt sinds januari in de winkel en wordt uitgegeven door Uitgeverij J.M. Meulenhoff.                                        

Advertenties