Avondje uit in ‘FEZ’

Op zoek naar een leuk restaurant met merkwaardige 1001-nachtsferen? Dan moet je zeker en vast naar restaurant De Fez gaan. Het betoverende interieur en het lekkere eten zijn daar de grote troeven. De Fez is Marokkaans ingericht : lampionnen aan het plafond, kruiken, traditioneel servies, mooie Marokkaanse portretten en juwelen aan de muur, warme kleuren…Kortom, een stukje Marokko in de Kloosterstraat. Ook het eten laat niet te wensen over…  

Onze selectie was : 

  • Marokkaanse hapjes (Leuk om met z’n allen te eten. Een kleine selectie bladerdeegjes, merguez en linzen, wat typisch Marokkaans is. )
  • Tajine met rundsvlees en groenten
  •  Tajine met lamsvlees en groenten
  • Kippenbrochette met couscous en rozijnen
  • Kefta-balletjes

act1_6574.jpgHet eten was geraffineerd en smaakvol gekruid. De kip was lekker krokant. Toevallig waren we in het restaurant tijdens een verjaardag. Wij hebben mee kunnen genieten van de ritmische Marokkaanse muziek, de leuke sfeer en buikdansen.

Maar ook voor een gezellig genietmoment kan je bij de Fez terecht. Beneden is er een  oertraditionele ‘nargileh’-kelder, waar je heerlijk kan (appel)waterpijpen met een kopje verse muntthee. Wij hebben alvast de waterpijp laten voorverwarmen op onze komst…Dus, als je niet meteen op reis kunt gaan, maar je wil toch proeven van de warme, exotische landen, ga dan naar restaurant de Fez in de Kloosterstraat.

Meer informatie is te vinden op hun website.

Advertenties