Youssef El Mousaoui: moppentapper en Marokkaan

“Ik ben een Marokkaan en ben niet gewend dat mensen naar me kijken als ik aan het werk ben”. Met deze zin opende Youssef El Mousaoui zijn allereerste show. Dit stand-up comedytalent is de allereerste Vlaamse cabaretier van Marokkaanse afkomst.

Zijn lancering:

El Mousaoui, geboren en getogen in Antwerpen, is al van kleins af aan gebeten door de comedy-microbe. Na een succesvolle schoolcarrière slaagde hij in het zevende jaar Kantoortechnieken. Hij werkte enkele jaren als receptionist in verschillende Antwerpse hotels en later als vastgoedadviseur. Toch voelde hij al die tijd dat zijn toekomst elders lag… Hij zijn zijn eerste stappen op het podium in het Limburgse Kozen, tijdens het optreden van Nigel Williams. Wanneer Nigel hem tijdens de pauze vraagt wat hij vindt van de eerste helft, zegt Youssef dat hij het beter kan. Gevolg: Nigel laat hem het podium. Op het podium begint Youssef te improviseren al snel wint hij het publiek voor zich.

Zijn loopbaan:

Ondertussen is Youssef’s carrière alleen maar in stijgende lijn gegaan. Hij deed mee aan Robland, de Comedy All Stars, De Bovenste Plank, De show van het Jaar, Comedy Casino Royal, en was zelfs te zien op de Gentse Feesten. De meeste Antwerpenaren kennen Youssef vooral van de ATV-vertelavonden met ondermeer Bert Kruismans en Raf Coppens.

Zijn shows:

In januari 2007, negen maanden na zijn debuut, stelde hij zijn eerste solo voorstelling, “100%legaal”, aan voor aan het grote publiek. Nu is hij terug met een volledig nieuwe show, die de titel “Monkey Business” kreeg. Deze zal van start gaan vanaf oktober 2008.

Maar, dat wil niet zeggen dat Youssef tot dan zal stilzitten. In september 2008 debuteert hij als acteur in de film “Los” van regisseur Jan Verheyen. Hij zal hier de rol van “Ali” vertolken.

Zijn doel:

Youssef’s ultieme doel is: “de eerste én leukste Marokkaanse ‘stand up comedian en cabaretier’ te zijn van Vlaanderen”. Hij wil bewijzen dat ook Marokkanen van grappen en grollen houden.

Geïntereseerde kunnen altijd een kijkje nemen op Youssef’s website of hier klikken voor een YouTube-filmpje.

 

Advertenties