Tijd om Komiek Youssef wat beter te leren kennen

In onze vorige post over Youssef, kwam je al heel wat te weten over deze jonge maar vooral grappige Marokkaan. Vandaag werden wij bij hem thuis uitgenodigd voor een onderonsje. Of eerder een bloedserieus interview.

Hij vertelt vlot over hoe moeilijk het is een mop te verzinnen, hoe het voelt om je tekst te vergeten en hoe het is om een Marokkaanse cabaretier te zijn. Plots wijst hij naar het onzettend groot plasmascherm dat voor ons staat en vraagt: ‘Kennen jullie die man?’

‘Neen…’ Antwoordden we (Melissa en Kirsten). We voelden ons bijna schuldig wanneer we de verbaasde blik op zijn gezicht zagen.

Youssef: ‘Dat vind ik nu eens één van de beste komieken ter wereld. Hij komt van Frankrijk en is geboren in Casablanca. Hij is een Marokkaanse Jood, maar wel een hele grappige!’ (ahzo)

Natuurlijk moesten wij dan naar een stukje kijken van deze Gad Elmaleh. We haalden ons beste frans boven en vonden hem inderdaad grappig. Youssef zegt echt veel van hem geleerd te hebben als jonge komiek. Zijn gevoel voor timing, hoe hij een grap opbouwt,… Een grap op een podium vertellen is niet zo simpel als je zou denken, en hij laat ons zijn schema’s zien voor zijn nieuwe show.

Youssef houdt ook een plakboek bij met alle artikels die over hem geschreven zijn. Ook de slechte… ‘Dit was het eerste slechte artikel ooit over mij geschreven,’ vertelde hij. Dat was tijdens de première van zijn show. Maar dat viel te verwachten volgens hem. ‘Normale Komieken schrijven een jaar tot twee jaar aan een show. Ik had de mijne op drie maanden voorbereid. Maar daarna heb ik mij herpakt en werden de recensies terug beter.’

Youssef El Mousaoui binnenkort terug op de podia met een nieuwe show: Monkey Business. Allen daarheen met de groeten van de Marokko Redactie.

Advertenties