Marokko voor fijnproevers

 

Geroosterde amandelen, rozijnen met honing, oranjebloesem en Arabische pesto; dit moet een Marokkaans restaurant zijn. Op de Oude Leeuwenrui vind je de Arabische brasserie L’Air Maroc. Uitbater Youssef ontvangt je er enthousiast en zorgt voor een avond vol oosterse smaken.

 

 

Zodra je binnenkomt bevind je je in een knus ingericht restaurant met paarse tafels en stoelen, sierlijke borden aan de olijfgroene muren en schitterende lampen en lampionnen. Op het gelijkvloers eet je à la carte, terwijl op de eerste verdieping het Arabisch buffet wordt geserveerd. Naast de eetkamer kan je lekker thee drinken in het Marokkaans ingerichte boudoir.

 

Wij kozen voor de Arabische tafel en wel voor de volgende reden: voor €25 per persoon krijg je een drie gangen menu en thee als afsluiter. Veel voordeliger dan de kaart.

 

We werden uitstekend geholpen door Youssef. Bij elk gerecht dat we voorgeschoteld kregen gaf hij uitleg. Als voorgerecht kan je uit negen verschillende schotels zo veel nemen als je maar wil. Vooral de witte koolsla op Libanese wijze met kokosnoot, honing, rozijnen en amandelen was verrukkelijk.

 

De zoete tajine met kip, honing, saffraan en geroosterde amandelen of de couscous met lamsvlees en groentjes als hoofdgerecht zijn best te pruimen. De tajine met zeevruchten viel echter tegen. De “jumbomosselen” hadden amper vlees.

Het dessert bestond uit Marokkaans gebak en stukjes meloen. Voor de thee moet je eventjes van je tafel naar het gezellig ingerichte boudoir verhuizen. Een rustig deuntje op de achtergrond, lekker neerploffen in de zetels en genieten van je thee. Beter kan de avond niet eindigen.

 

De uitbaters en het personeel zijn allemaal uiterst beleefd en behulpzaam. Vooral de uitleg die je bij elk gerecht krijgt was leerrijk. Nu weten we eindelijk ook waarom die thee altijd van zo hoog wordt uitgeschonken. Onze ober zegt dat dit wordt gedaan om de aroma’s vrij te krijgen. Ietsje minder is het soms lange wachten op drinken.

 

Al bij al is het fijn vertoeven in L’Air Maroc. Gastvrije mensen, lekker eten en een gezellige sfeer.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties