Mimount Bousakla wordt onthaalmoeder

 

Kort geleden was ze nog LDD-politica, nu zit ze tussen de luiers. Mimount Bousakla werd zelf onthaalmoeder omdat ze geen opvang vond voor haar zoontje. Een opmerkelijke beslissing als je weet dat Bousakla als senator bijna 6000 euro bruto per maand verdiende. Nu moet ze rondkomen met nog geen 700 euro per maand. Mimount Bousakla bergt haar politieke ambities tijdelijk op om aandacht te vragen voor het tekort aan onthaalmoeders.

 

Mimount Bousakla’s terugstap uit de politiek heeft niets te maken met alle doodsbedreigingen die ze ontving. Ze heeft nog steeds politieke ambities en wil op termijn bijvoorbeeld graag in het Europees Parlement zetelen. De bedreigingen beïnvloeden wel de manier waarop Bousakla als onthaalmoeder te werk gaat. Zo zie je geen kindertekeningen aan het raam, of maar enige aanwijzing dat zich binnen haar huis een kinderdagverblijf bevindt. Deze discretie is nodig om de veiligheid van de kinderen te garanderen. 

 

Het leven van een onthaalmoeder is even druk als dat van een politica, aldus Bousakla. Als onthaalmoeder heb je geen moment rust, je moet alle kinderen tegelijk in het oog houden. De verantwoordelijkheid is in beide functies even groot, alleen krijg je als onthaalmoeder veel waardering van ouders en kinderen.

 

Bousakla is waarschijnlijk niet de enige vrouw die wegens gebrek aan kinderopvang thuis moet blijven. Crèches moeten al jaren met ellenlange wachtlijsten werken omdat er te weinig onthaalmoeders zijn. De Vlaamse regering gaat 25 miljoen euro extra investeren om deze situatie te verbeteren.

 

 

Lees ook: Steeds meer Marokkaanse vrouwen als onthaalmoeder & “Mensen moeten zich integreren of terugkeren naar hun thuisland”

Foto bron: Het Laatste Nieuws

Advertenties